top of page
Sök

Rapport från årsmötet 15 mars

Uppdaterat: 12 maj 2023

  • En spännande första diskussion om möjligheterna att få vinter-OS och Paralympics till Sverige 2030

  • En ny ledamot valdes in i styrelsen

Detta, och mycket mer, hände vid årsmötet med Stockholms Idrottshistoriska Förening den 15 mars.


Det började med OS

Det var spännande att kunna inleda årsmötet med en paneldiskussion om möjligheterna att få vinter-OS och Paralympics 2030 till Sverige.


SOK, RF och Svenska parasportförbundet har gemensamt startat en förstudie. Några beslut om att söka är naturligtvis ännu inte fattade.


I panelen deltog Åsa Llinares – Norlin, ordförande i Svenska parasportförbundet och ledamot i riksidrottsstyrelsen, Katarina Medveczky, projektkoordinator för studien på SOK och Karin Moberg, ordförande i Stockholms skidförbund. Lars Liljegren var samtalsledare.I backspegeln

I verksamhetsberättelsen fanns bl.a. de här aktiviteterna upptagna.


Medlemsmötet vid Råsunda fotbollsstadion den 9 juni100-åringarna

Mötet om och med 100-åringarna arrangerades den 17 oktober på Stockholms stadion. Och det startade som vanlig med att vår styrelseledamot Lars Wahlström guidade oss runt den magnifika arenan.
Digitalt seminarium

Fotbollshistorikern Torbjörn Andersson berättade om sin bok ”Fotbollens kuriosakabinett – svensk fotbolls kulturarv i ord och bild.”


Hemsidan klar!

”Vår förening är till för dig som är intresserad av hela Stockholmsregionens idrottshistoria och vill veta mer om idrott: idrottshjältar, tävlingar, klubbar, anläggningar, litteratur och kuriosa. Varmt välkommen hit!”


Så hälsas man välkommen till hemsidan under den klassiska bilden på Stockholms stadion.

Antalet medlemmar. Det är väldigt glädjande att konstatera, att antalet medlemmar har ökat de senaste två åren trots pandemin.


Om framtiden

Listan över mötesidéer som inte har kunnat genomföra på grund av pandemin är lång. Det blir en mer omfattande verksamhet nu, när allt är som vanligt igen. Idéerna finns i verksamhetsplanen. Här hittar vi bl.a.:


Radiosporten

Tisdagen den 9 maj besökte föreningen Radiosporten. Där var Dag Malmqvist vår ciceron.


Endast ett begränsat antal deltagare kan vara med vid möten hos Radiosporten. Det betyder att fler träffar kommer att arrangeras för dem som inte fick möjligheten den 9 maj.


Direktsändningen börjar klockan 19.00 och vi är klara omkring kl. 20.30.


Du som vill vara med vid nästa besök hos Radiosporten anmäler dig till Hasse Tapper, tel. 070 – 521 03 21. Tidpunkten bestäms senare.


Bussresa längs maratonbanan

Busstur längs maratonbanan från 1912. Planeras i samarbete med politiker och tjänstemän i Stockholm, som följer med, tillsammans med förtroendevalda och anställda vid RF-SISU Stockholm.

Möte med hundraåringar

Mötet om och med hundraåringarna arrangerar vi på Stadion i början av hösten 2023.


Digitala träffar

Några digitala träffar arrangeras under året.

Medlemsvärvning

En kraftfull satsning på medlemsvärvning måste genomföras.

Förändringar i styrelse, valberedning och bland revisorerna

Två ledamöter i styrelsen lämnade sina uppdrag, Britten Månsson-Wallin och Gunilla Stillström. De ersattes av Birgitta Persson och Annika Engström.

Sture Eriksson lämnade sitt uppdrag som revisor och ersattes av Frej Söderlund.

Nils-Rune Nilsson valde att lämna sitt uppdrag i valberedningen och ersattes av Kenneth Hörnqvist.

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vår förening - Årets idrottshistoriska sällskap

Sveriges Centralförening för Idrottens Främjande (SCIF) har utsett Stockholms Idrottshistoriska Förening till "Årets idrotthistoriska sällskap." Prissumman är 50 000 kronor. I motiveringen skriver SCI

Comments


bottom of page